MONADY bestuurder en CTO van de collaborall Group, Jan Willem Kattouw, was spreker op het FUTURE GREEN CITY CONGRES én de Vakbeurs Openbare Ruimte.
19-11-2024
MONADY bestuurder en CTO van de collaborall Group, Jan Willem Kattouw, was spreker op het FUTURE GREEN CITY CONGRES én de Vakbeurs Openbare Ruimte.
Bruggen bouwen
We zijn trots om aan te kondigen dat MONADY bestuurder en CTO van de collaborall Group, Jan Willem Kattouw, spreker was op het FUTURE GREEN CITY CONGRES én de Vakbeurs Openbare Ruimte! ?
Jan Willem heeft met praktijkvoorbeelden laten zien hoe de MONADY Future Buildhubs naadloze data-connectiviteit creëren voor alle betrokken partijen bij duurzame gebiedsontwikkeling.
Hij liet zien hoe deze hubs daarmee etterlijk en figuurlijk bruggen bouwen en daarmee bijdragen aan circulaire besluitvorming op alle niveaus van stedelijke ontwikkeling—van het eerste idee tot hergebruik.
Zelf ontdekken hoe deze aanpak duurzame en circulaire alternatieven als de logische keuze naar voren schuift, en de traditionele grenzen tussen circulaire en lineaire economieën overstijgt? Bekijk hier de video van het congres.
collaborall en haar partners in het nieuws
Na 5 jaar te hebben gewerkt bij Daiwa House Modular Europe start Tomas de Swaaf Group als Managing Partner.
19-11-2024
Na 5 jaar te hebben gewerkt bij Daiwa House Modular Europe start Tomas de Swaaf Group als Managing Partner.
19-11-2024
Nieuwe Uitdaging: collaborall Group
Na 5 jaar met veel plezier gewerkt te hebben bij Daiwa House Modular Europe ben ik verheugd om aan te kondigen dat ik een nieuwe stap in mijn carrière heb gezet bij de collaborall Group als Managing Partner. Hiermee komt een lange ondernemersdroom en passie om nog meer met Data bezig te zijn waar!
Want bij collaborall geloven we dat effectiever samenwerken begint met het juiste inzicht op het juiste moment. We zorgen ervoor dat teams altijd dezelfde informatie voor zich hebben en dat data moeiteloos stroomt. Of je nu digitale kanalen wilt ontwerpen, faciliteren of implementeren – de collaborall Group heeft je gedekt.
Tien jaar geleden opgericht, is collaborall dé partner voor organisaties die grip willen krijgen op hun projectdata. We brengen tekeningen, documenten, berichten en afspraken samen om projecten overzichtelijk en efficiënt te maken. Met een scherpe focus op Asset Data Lifecycle Management (ADLM), Enterprise Resource Planning (ERP) en low-code applicaties, bieden onze experts de tools en inzichten om jouw digitale capaciteiten naar een hoger niveau te tillen.
Door mijn bedrijfskundige achtergrond en brede ervaring bij grote corporates en binnen het MKB ben ik in staat om bedrijfsdoelstellingen te verbinden aan technische oplossingen. Met een 'getting the job done'-mentaliteit ben ik klaar om organisaties te helpen hun doelen te bereiken en hun potentieel te maximaliseren.
Let's make things happen! ?
In een groot infra project in het Zuidwesten van Nederland is gebruikt gemaakt van ANT voor het ontwerpen van een tunnel.
19-11-2024
In een groot infra project in het Zuidwesten van Nederland is gebruikt gemaakt van ANT voor het ontwerpen van een tunnel.
19-11-2024
In een groot infra project in het Zuidwesten van Nederland is gebruikt gemaakt van ANT voor het ontwerpen van een tunnel. Hiervoor is zowel bij het geotechnische en constructieve berekeningen als zowel het opbouwen van model gebruik gemaakt van ANT als centrale database om project informatie uit te wisselen.
In deze whitepaper worden kort de voor- en nadelen besproken.
U kunt hier de whitepaper downloaden
Sitech voegt de daad bij het woord.
19-11-2024
Sitech voegt de daad bij het woord.
19-11-2024
Geleen, 31 december 2021
Sitech voegt de daad bij het woord. Procesindustrie 4.0 vraagt om verregaande digitalisering van onderhoudsprocessen, samen met een stabiele en veilige infrastructuur. Sterker nog: die combinatie is een must om de procesindustrie in Europa te behouden waarbij intelligente software steeds meer mensenwerk vervangt.
“De partnerovereenkomst met SAP stelt ons in staat onze klanten gebruik te laten maken van het intelligente Sitech SAP platform als integraal onderdeel van onze Technische Dienstverlening,” aldus Marc Dassen, CEO van Sitech. “De klant hoeft dus zelf niet persé te zorgen voor de IT- omgeving om prestaties én rendement van de plants te maximeren.” “Natuurlijk kunnen we ook, daar waar nodig of gewenst, aansluiten op de bestaande systemen van onze klanten.”
CollaborAll, specialist in het adviseren, leveren en beheren van integrale BIM, ERP en EAM processen en systemen heeft ons hierbij van advies voorzien. Met de kennis en ervaring van deze partner hebben we een overeenkomst kunnen sluiten die voor zowel Sitech als SAP toegevoegde waarde biedt.
“SAP bewijst met haar Partner Managed Cloud programma’s invulling te kunnen geven aan specifieke partnerships en klantwensen”, zegt Peter Kleinjan, Managing Partner bij CollaborAll.
Sitech, SAP en CollaborAll werken samen aan het verder ontwikkelen van het huidige Sitech SAP systeem tot een platform dat op basis van SAP S/4HANA de Procesindustrie 4.0 processen integraal en kosteneffectief ondersteunt. Het platform maakt onderdeel uit van de complete technische dienstverlening van Sitech.
In het Verenigd Koninkrijk wordt er gewerkt aan een nieuwe programma voor moderne snelweg: “smart Motorways”.
19-11-2024
In het Verenigd Koninkrijk wordt er gewerkt aan een nieuwe programma voor moderne snelweg: “smart Motorways”.
19-11-2024
In het Verenigd Koninkrijk wordt er gewerkt aan een nieuwe programma voor moderne snelweg: “smart Motorways”. Dit strategische plan voor de nieuwe snelwegen zorgt dat meer capaciteit ontstaat en de weggebruikers een betere ervaring hebben. Om dit te bereiken staat digitalisering centraal. Clearbox helpt bij het slim aanleggen, beheren en onderhouden van de snelwegen.
Clearbox UK ondersteund het ontwerp en de bouw van de Smart Motorways in de verenigd Koninkrijk en helpt daarbij voor haar klant Kier.
Klik hier voor meer info.
Revolutionaire software speciaal voor de bouw.
19-11-2024
Revolutionaire software speciaal voor de bouw. In een interview van Urban Innovators vertelt Jan Willem over satéprikkers in bruggen en maximale kostenbesparingen. We leren over de single source of truth en over netwerken die niet met iedereen ontbijten, maar met elkaar “BIM” men.
Deze blog verteld het verhaal van onze Gemeenschappelijke Data omgeving zoals we deze inzetten bij de Floriade, Gemeente Almere. Het uitgebreide verhaal gaat in op de problematiek rondom informatie uitwisseling, competenties die nodig zijn en de complexiteit van het implementeren van nieuwe software bij overheden.
Lees de blog van Urban Innovators op: https://www.urban-innovators.nl/verhalen/bim-voor-iedereen
Zelf ben erg geïnteresseerd in 3D modelleren. Dus ik zocht naar een stage waar ik dit kon doen.
19-11-2024
Zelf ben erg geïnteresseerd in 3D modelleren. Dus ik zocht naar een stage waar ik dit kon doen.
19-11-2024
Hallo allemaal!
Ik ben Niels de lange, 18 jaar oud en woon in Almere. Ik zit in het derde jaar van de opleiding middenkaderfunctionaris bouw en infra op het ROC Flevoland. Dit is de tweede keer dat ik stage mag lopen en dit jaar doe ik dat bij CollaborAll.
In dit artikel ga ik jullie meenemen in hoe ik bij CollaborAll gekomen ben, wat ik van de stage vind en wat ik nog verwacht te gaan leren. Hiernaast zie je mij staan op Brug 2 op het Floriadeterrein. Ik heb veel te maken gehad met Brug 2 (genaamd de “Spons”) dus op de dag dat de liggers werden gelegd waren we gaan kijken.
Ons project is van de week langs gekomen in een video van het Floriadekanaal, is zeker de moeite waard om even te kijken.
Mijn interesses
Zelf ben erg geïnteresseerd in 3D modeleren. Dus ik zocht naar een stage waar ik dit kon doen. Ook zocht ik een stageplek waar ik iets met de Floriade kon doen. De Floriade is een wereldtuinbouwtentoonstelling, waar naast alle natuur ook de nieuwe ontwikkelingen voor het verbeteren van het milieu worden getoond. Zeker dat stuk van milieu vind ik er interessant. De Floriade komt elke 10 jaar in een andere stad in Nederland, en deze keer is dat dan in Almere. Voor mijn stage heb ik ook een rondleiding gehad over het Floriadeterrein, hierdoor kreeg ik nog een beter idee van de Floriade en raakte ik dus nog meer geïnteresseerd.
De zoektocht
Ik was begonnen met het zoeken van een stageplek bij aannemers die bezig waren op het Floriadeterrein. Ik heb met verschillende aannemers contact gehad maar helaas waren er geen plekken vrij. Toen kwam ik via via bij CollaborAll terecht die toevallig ook met de Floriade bezig zijn met een onderzoek hoe een digitaal platform kan helpen bij gebiedsontwikkeling.
Het verloop
Ik heb al veel verschillende dingen gedaan bij CollaborAll, dingen die ik hoopte al eerder geweten te hebben zodat ik dit in mijn opleiding kon gebruiken. Ik ben nu vooral bezig met werkzaamheden rondom de Floriade, werkzaamheden zoals 3D modeleren en 4D pannen.
De afbeelding hieronder heb je vast eerder gezien in een andere blog. Er was aan mij gevraagd om deze afbeelding te maken tijdens mijn werk, dit is dan weer een mooi voorbeeld van wat ik doe bij CollaborAll.
Daarnaast help ik met verschillende werkzaamheden, zoals een demo project waarmee ik een kantoor voor CollaborAll moet ontwerpen. Hierbij gebruik ik verschillende programma’s en oefen ik in verschillende processen, zoals Systems Engineering, vlekkenplannen maken, ontwerp tot definitief ontwerp, 4D plannen, 5D kostenanalyse en dan als laatste ontwerp Coördinatie kan leren. En dit zijn dan van die dingen die handig waren als ik dit wist voor mijn opleiding.
Wat ik nu al heb geleerd
Vorig jaar heb ik op school een BIM challenge gedaan. Hierbij leerde wij wat BIM was en wat de mogelijkheden rondom BIM zijn. Bij CollaborAll ben ik ook veel bezig met BIM, hierdoor zie ik nog beter wat mogelijk is met BIM. Zoals Insight, Insight is een programma dat verschillende modellen samenvoegt om daarmee problemen te detecteren. Ook kan je heel mooi 4D planningen maken. Ook een mooi voorbeeld is de gemeenschappelijke data omgeving (GDO), het GDO is een plek waar je alle informatie van bijvoorbeeld een nieuwbouwproject bij elkaar samen komt waar dan iedereen wie met dat project te maken heeft bij kan. Als ik van deze programma’s eerder afwist had ik dit zeker gebruikt voor de BIM challenge om alles een stuk makkelijker te maken en indruk te maken op mijn docenten.
Toekomst beeld
In deze 5 weken heb ik al veel geleerd en heb zin in de weken die volgen waarbij ik verder ga met het 3D modelleren, problemen uitzoeken en het demo project. Het resultaat kunnen jullie dan ook voorbij zien komen op de website. Mocht je iets willen weten, stuur mij dan gerust een berichtje. Hierop zal ik dan zo snel mogelijk op reageren.
Faalkosten in de bouw zijn grotendeels te wijten aan miscommunicatie, stellen Peter Kleinjan en Jan Willem Kattouw, eigenaren en oprichter van collaborall.
19-11-2024
Faalkosten in de bouw zijn grotendeels te wijten aan miscommunicatie, stellen Peter Kleinjan en Jan Willem Kattouw, eigenaren en oprichter van collaborall.
19-11-2024
In de bouwsector gaat bij de overdracht van informatie veel kennis verloren. Door slimmer gebruik te maken van IT kunnen faalkosten voor een groot deel worden voorkomen. Dat betekent volgens collaborall niet dat bedrijven persé eerst moeten standaardiseren of veranderen. ‘Wij denken dat ieder zijn eigen werkwijze en IT systemen moet kunnen houden en toch effectief digitaal samen kan werken.’ Lees het hele boekje hier.
De GDO is ontwikkeld door CollaborAll en wordt geleverd door Witteveen+Bos, voor de bouw van twee circulaire bruggen van de Bruggencampus op het Floriade park.
19-11-2024
De GDO is ontwikkeld door CollaborAll en wordt geleverd door Witteveen+Bos, voor de bouw van twee circulaire bruggen van de Bruggencampus op het Floriade park.
19-11-2024
Bruggencampus Flevoland-Floriade breidt in samenwerking met Stadsruimte Almere, haar Gemeenschappelijke Data Omgeving (GDO) uit, ten behoeve van een Floriade Digital Twin. Dit houdt in dat infrastructurele tekeningen en modellen (incl. beplanting) van het gehele Floriade park in 3D worden gezet en in de tijd (4D). Hierdoor kan de geplande situatie met de werkelijke worden gemixt, ook wel Mixed Reality genoemd. Voordelen zijn dat tijdens het ontwerp en de bouw afwijkingen vroegtijdig worden gesignaleerd en de informatie voor het toekomstig beheer en onderhoud ook al zichtbaar wordt.
Gemeenschappelijke Data Omgeving (GDO)
De GDO is ontwikkeld door CollaborAll en wordt geleverd door Witteveen+Bos, voor de bouw van twee circulaire bruggen van de Bruggencampus op het Floriade park. Gedurende het ontwerp en de bouw van de bruggen heeft de GDO bewezen samenwerking te versterken en kosten te besparen. Op basis van deze positieve ervaringen is besloten door Stadsruimte Almere om de GDO breder in te zetten op het gehele Floriade park. Een uitbreiding die de Bruggencampus toejuicht, omdat vrijkomende data en de digitale samenwerking nog meer inzichten zal geven, die ingezet kunnen worden voor de bruggenbouw in Flevoland.
Bomen snoeien en cementloos beton onderhouden
In de GDO kan in de ontwerp- en realisatiefases informatie worden vergaard die later voor het beheer van de stad van belang is. Zo kan worden gecontroleerd of er volgens contract is geleverd, ingeregeld worden hoe vaak en wanneer bomen moeten worden gesnoeid, of hoe bijvoorbeeld cementloosbeton van de circulaire bruggen onderhouden moet worden. Informatie over het opgeleverde project, object of gebied wordt op deze manier, vanuit éen systeem zo compleet mogelijke overgedragen aan Stadsruimte Almere. Dit zorgt voor efficiënte informatievoorziening en lagere kosten.
Bruggencampus Flevoland-Floriade
Voor 2040 moeten er in Nederland 40.000 bruggen en viaducten worden vervangen, waarvan circa 2.000 in Flevoland. Dat vergt qua materiaal, grondstoffen, samenwerking en investering een geheel nieuwe aanpak. De Bruggencampus Flevoland-Floriade, wil samen met de markt en onderwijs deze uitdaging op een circulaire wijze aangaan, door o.a: bestaande bruggen en materialen een ‘tweede leven’ te geven, gebruik te maken van nieuwe tools voor gebruik van innovatieve materialen/constructies en via de Gezamenlijke Data Omgeving (GDO) samenwerken in ontwerp, realisatie en beheer te optimaliseren.
We informeren u graag over wat een GDO in andere situatie kan betekenen, bijvoorbeeld als onderdeel van uw digitale transformatie.
collaborall betrekt nieuw pand.
19-11-2024
Op allerlei vlakken, meer medewerkers, meer oplossingen, meer opdrachten en nu ook meer m2 kantoor. We dachten dat we best makkelijk een goede (A) locatie zouden kunnen vinden voor een goede prijs. Dit verwachten we natuurlijk vanwege de Corona maatregelen en de berichten over leegstand van kantoren. Leegstand geldt op dit moment vooral voor grote kantooroppervlakken.
Zo vindt aantal van onze BIM-ERP-RE integratie projecten plaats vindt bij vastgoedeigenaren, die willen inspelen op de veranderende behoefte; meer kleinere kantoor units, meer kleinere huurders, maar welk dezelfde oppervlakten beschikbaar voor verhuur. Dus in plaats van een langer lopende overeenkomst met één grotere partij worden dat er meer met verschillende kleinere partijen. Dit betekend meer administratie hogere beheerlast en ook nog investeringen in het herindelen van hun panden. Efficiency geboden dus! Integratie tussen 3D BIM modellen en de verhuur en beheer administraties maakt dit mogelijk. Hierover later meer…
Wisselweg 33, Almere!
Onze zoektocht heeft ons doen kiezen voor het pand aan de Wisselweg 33, Almere!
Het pand ligt op 200m loopafstand van Almere Centraal en het heeft voldoende (oplaad) parkeerplekken. De centrale ontvangstruimte is hét sociale hart van het kantoorpand waar ondernemers samenkomen en klanten en relaties worden ontvangen. Onze kantoorruimten zijn flexibel en bieden de mogelijkheid, vooral nu in coronatijd, toch ook veilig en comfortabel te kunnen werken.
Flexibele Werkplek Locaties
De keuze voor deze locatie is een onderdeel van de ons beleid om meerdere locaties, goed bereikbaar met openbaar vervoer en elektrische auto, te bieden om collega’s en klanten keuze te bieden om hun werklocatie aan te passen op hun persoonlijke situaties en gezamenlijke behoeften. Sommige collega’s kunnen zo even ‘bevrijd’ zijn van de ’thuislerende’ kinderen. Of ze kunnen gewoon even in een andere omgeving zijn.
Kom langs!
Je bent van harte welkom om een bak koffie (of thee) te komen drinken om (hernieuwd) kennis te maken. Bel ons gerust om wat af te spreken.
Met een Vriendelijke Groet,
Peter Kleinjan
CollaborAll Groep | Wisselweg 33 | 1314 CB Almere | +31(0)36 36 90 191
In opdracht van de bruggencampus Flevoland-Floriade ondersteunen we met de Gemeenschappelijke Data Omgeving de bouw van 2 circulaire bruggen op het Floriade Expo 2022 terrein in Almere.
19-11-2024
In opdracht van de bruggencampus Flevoland-Floriade ondersteunen we met de Gemeenschappelijke Data Omgeving de bouw van 2 circulaire bruggen op het Floriade Expo 2022 terrein in Almere.
19-11-2024
In opdracht van de bruggencampus Flevoland-Floriade ondersteunen we met de Gemeenschappelijke Data Omgeving de bouw van 2 circulaire bruggen op het Floriade Expo 2022 terrein in Almere. De organisatie rondom deze gebiedsontwikkeling, in combinatie met een naderende deadline voor de opening van het Floriade Expo terrein in april 2022, is het hebben van een Gemeenschappelijke Data Omgeving belangrijk om de actuele informatie en de afstemming van de bouwlogisitek te organiseren.
Inzet GDO
De bruggen en alles wat we hier over leren, leggen we vast in de Gemeenschappelijke Data Omgeving (GDO): een portaal om kennis en ervaring vast te leggen en (zoveel mogelijk open source) te delen en partijen te verbinden, waarin we met open data circulair bouwen in de bruggensector proberen te versnellen. Het platform bestaat uit 2 onderdelen:
Kennis, ervaringen, voorbeelden die opgedaan zijn bij het oplossen van een praktijkgericht vraagstuk.
Een data platform die samenwerkende partijen tijdens de bouw van een brug zullen gebruiken om onder andere het ontwerp en de bouwwerkzaamheden beter op elkaar af te stemmen en faalkosten zo veel mogelijk te verlagen.